У Сумах в ухильників від сплати податків вилучили мільйон і 20 печаток

17.04.2019

За належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області викрито злочинну діяльність трьох осіб, спрямовану на ухилення від сплати податків.

У ході слідства встановлено, що зазначені особи зареєстрували ряд підприємств, у тому числі й фіктивних, за допомогою яких здійснюють незаконні операції, зокрема переводять безготівкові кошти в готівку, незаконно формують податковий кредит з ПДВ та валові витрати з податку на прибуток підприємствам реального сектору економіки.

У вівторок, 16 квітня 2019 року, в офісному приміщенні фігурантів кримінального провадження проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено та вилучено 20 печаток різних підприємств, фінансово-бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, чекові книжки, банківські картки та майже 1 млн грн готівки.

Досудове слідство за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах) КК України триває. Вирішується питання про повідомлення про підозру особам, причетним до злочинної діяльності.

Наразі накладено арешт на суму ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ у Державній фіскальній службі України та банківських установах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: