У сумській школі евакуювали учнів

17.04.2019

16 квітня у Сумах на базі загальноосвітньої школи № 7 відбувся показовий День цивільного захисту. Його організаторами виступили адміністрація закладу, Управління освіти і науки Сумської міськради, Інформаційно-методичний центр, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в області.

На семінарі обговорили загальні питання забезпечення протипожежного захисту навчальних закладів, організації навчально-виховного процесу з питань безпеки життєдіяльності, відпрацювання дітьми навичок поведінки у екстремальних ситуаціях, вдосконалення форм та методів роботи у даному напрямку.

Під час об’єктового тренування учасникам Дня цивільного захисту продемонстрували дії на випадок виникнення надзвичайної події – організацію та проведення евакуації учнів з будівлі навчального закладу.

У заході також взяли участь студенти Медичного інституту Сумського державного університету, продемонструвавши присутнім на спеціальному манекені реанімаційні заходи, роз’яснили, як проводиться евакуація постраждалого із понівеченого авто в ДТП та прийоми надання йому необхідної допомоги.

На подвір’ї закладу рятувальники показали можливості обладнання та техніки, які знаходяться у них на озброєнні. Кульмінацією ліквідації навчальної надзвичайної події стала подача води від пожежної автоцистерни в осередок умовного горіння.

Після цього співробітники навчально-методичного центру ознайомили присутніх з правилами застосування первинних засобів пожежогасіння. Кожен бажаючий — як педагоги, так і школярі — змогли відпрацювати отримані навички за допомогою вогнегасника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: