У Глухові на стадіоні ледь не потонув 6-річний футболіст

17.04.2019

Надзвичайна подія сталася у Глухові минулого тижня. Мама Ірина привела своїх синів на міський стадіон «Дружба» погуляти в футбол, сама в цей час тут же займалась спортом. Раптом м’яч закотився в якусь яму на самому краю поля, ближче до виходу на вулицю Терещенків. 6-річний Артемка, не роздумуючи, кинувся його діставати – за мить хлопчик опинився по горло в густому болоті. На допомогу блискавично кинувся старший 9-річний брат Дмитро, підбігла мама.

– На вигляд ця яма не здається такою вже небезпечною, але під купою верхнього сміття чекає болото більше метра глибиною. Наш Артем на зріст приблизно 1,2 метра, то йому пощастило, а якщо б туди потрапила дитинка трохи нижча – то біди не минути, адже захлинутись тією жижею – справа секунд. Не дай, Боже, звісно, – розповідає Ірина про подію.

Батьки постраждалого хлопчика вирішили не замовчувати проблему, вони звернулись до начальника відділу молоді та спорту міськради Михайла Плотницького і повідомили, що на стадіоні можна втопитись.

Попросили хоча б огородити місце. Після цього Ірина тиждень кожного дня, як на роботу, ходила на стадіон, аби переконатись, що яму позначили стрічкою та поставили попереджувальні знаки. Нічого. Тому з чоловіком прийшла до редакції, щоб попередити містян про небезпеку та бездіяльність чиновників.

Ми звернулись за коментарями до М. Плотницького, який підтвердив, що про проблему оповіщений.

– На стадіоні зносилась система зливової каналізації. Через управління ЖКГ будуть виділені кошти, складено проект, уже є домовленість з водоканалом, аби зробити там капітальний ремонт. Я зацікавлений у тому, щоб він був проведений у найшвидший термін, тому кожного дня нагадую про це в управління. Сподіваюсь, що до футбольного сезону ми все владнаємо, – обіцяє начальник відділу молоді та спорту.

Розповів, що після візиту батьків наказав покласти на місце ями дровину, але її вкрали, на наступний день – така сама історія. Перевірити це ми не можемо. Принаймні в цілому по Глухову дерев’яні щити ще не крали масово, і міська рада дуже хвалила нового начальника водоканалу за оперативне накриття якоїсь дірки в центрі. А тут дитина ледве не втопилась…

Взагалі міський стадіон «Дружба» має вигляд, м’яко кажучи, занедбаний: трибуни вже давно потребують штукатурки, розбиті сходинки, місця для сидіння проламані, а один ряд взагалі втомився і приліг на попередній. Покриття бігових доріжок не завадило б оновити, а на футбольному полі посіяти новий газон. Скрізь відпадає цегла, дірки та ямки.

https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: