У Сумах відкрилась виставка ікон

17.04.2019

16 квітня у міській галереї відбулося відкриття виставки сучасного іконопису «εἰκών» («Ікона»). Роботи, представлені в експозиції, виконані місцевими майстрами.

Виставка знайомить глядача з дивовижним світом сучасної ікони. В експозиції представлені роботи сумських майстрів іконопису та художників, що пишуть картини на релігійні теми. Це вже третя виставка сучасного іконопису в Сумській міській галереї. Вона традиційно присвячується світлому Христовому Воскресінню.

Мистецтво створення ікон в нашому краї має свою історію. У дореволюційний час Суми не мали своєї школи іконопису. Ікони виготовлялися місцевими майстрами, що працювали здебільшого на потреби приходів, монастирів або на замовлення окремих осіб. Якогось єдиного «сумського» іконописного стилю немає і в наш час, проте сучасний іконопис у нашому місті достатньо розвинутий та вельми різноманітний.

У Сумах існує відома, і не лише в Україні, Свято-Троїцька іконописна майстерня. Також працює іконописна студія, де навчають академічному і канонічному стилю письма, викладають історію та основи іконопису. Багато талановитих майстрів-сумчан працюють самостійно.

Організатори висловлюють щиру вдячність майстрам іконопису та художникам, що беруть участь у виставці.

Виставка триватиме до 5 травня включно.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: