19-річного хлопця «розвели» на оренді квартири

17.04.2019

У поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернувся 19-річний юнак. Останній розповів, що знайшов в Інтернеті цікаву пропозицію про здачу в довготривалу оренду квартири в Шостці. Щомісячний найм житла був оцінений у 2500 гривень.

Він зв’язався за вказаним у об’яві номером телефону та домовився з власником про оренду. За обопільною згодою заявник перерахував на продиктований номер банківської картки передоплату за два місяці та ще додатково 500 гривень за комунальні послуги. За словами юнака, він робить так не вперше, і до цього разу його ніхто не обманював.

Після перерахунку коштів хлопець знову зателефонував «орендодавцю», щоб домовитись про передачу ключів, але той свій телефон вже вимкнув.

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста.

Правоохоронці знову звертаються до громадян бути максимально обережними при здійсненні різного роду операцій через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, за оренду житла тощо, а розраховуйтесь за нього під час отримання чи безпосередньої передачі ключів у випадку ви наймання житла. Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується аферистами з метою заволодіння вашими коштами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: