Офіційно: КДК Федерації футболу України позбавив ПФК Суми професійного статусу

17.04.2019

Все через участь в договірних матчах.

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ опублікував рішення щодо порушень кодексу етики і чесної гри ПФК Суми. КДК застосував до клубу, його керівництва і деяких футболістів відповідні санкції.

ffu.ua

ПФК Суми виключений зі складу учасників змагань ПФЛ і позбавлений статусу професіонального клубу.

ПФК Суми позбавлений права брати участь у поточному та майбутньому змаганнях.

Президенту ПФК Суми Ростиславу Козару, помічнику головного тренера Олександру Мартюку і футболістам Єгору Луговому, Олегу Давидову, Тарасу Дураю, Сергію Гаращенкову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.) довічно.

З рештою санкцій щодо інших футболістів команди можна ознайомитись на офіційному сайті Федерації футболу України. ПФК Суми може оскаржити дане рішення в Апеляційному комітеті ФФУ.

Таке рішення КДК ФФУ виніс після розгляду справи про участь клубу в договірних матчах. До цього ПФЛ України зробила заяву, в якій заявила про розгляд всіх матеріалів розслідування, яке проводилося з приводу договірних зустрічей за участю сумчан.

Генпрокуратура ще в листопаді минулого року надала докази договірних матчів за участю ПФК Суми. У документах також фігурував арбітр Першої ліги Віктор Арановський.

Президент Професійної футбольної ліги України Сергій Макаров висловлював надію , що клуб продовжить участь в Першій лізі, але тепер ПФК Суми став вже третьою командою, що не дограє поточний сезон до кінця (раніше з турніру знялися Кобра і Зірка).

https://sportarena.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: