У Сумах зросли борги за «комуналку»

18.04.2019

З початком монетизації зросла заборгованість населення перед сумськими постачальниками комунальних послуг. Зокрема, за місяць кількість боржників перед «Сумитеплоенерго» збільшилася на 4 тисячі, а «Сумигаззбут» не отримав оплату від 8 відсотків субсидіантів.

За інформацією обласного департаменту соцзахисту населення, на Сумщині готівкою субсидії отримує 166 тисяч громадян. Майже 24 тисячі — у безготівковій формі, тобто гроші надходять в Ощадбанк, який перераховує їх постачальникам послуг.

На підприємстві «Сумитеплоенерго» з початку введення монетизації до 15 тисяч старих боржників додалося 4 тисячі нових — з числа тих, хто почав отримувати субсидію готівкою.

Субсидії у безготівковій формі «Сумитеплоенерго» отримує через Ощадбанк без затримок, сказала Вікторія Врублевська. Кошти за 1200 субсидіантів надходять відповідно до договору. Такі угоди мають не всі сумські постачальники комунальних послуг, розповіла начальниця відділу соцгарантій обласного Департаменту соцзахисту населення Валентина Соболєва.

На підприємстві «Сумигаззбут» розповідають, що 4% від монетизованих субсидій залишаються в Ощадбанку через відсутність договору, а 8 відсотків субсидіантів за останній місяць припинили платити за газ. Голова Асоціації ОСББ Сумщини Роман Гученко розповів, що співпрацювати з банком їм невигідно.

https://sm.suspilne.media/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: