Деякі основні продукти харчування стали неприпустимою розкішшю для пенсіонерів і багатьох українців, — певен Олександр Стрельченко

18.04.2019

«Якщо згадати вислів стародавнього римського поета-сатирика Ювенала: хліба і видовищ, то в Україні сьогодні з видовищами все в порядку, а от хліб для багатьох громадян стає розкішшю». На цьому наголосив в ефірі телеканалу АТВ депутат обласної ради (Опозиційна платформа – За життя) Олександр Стрельченко.

Обранець говорить, що, згідно з офіційними даними, хліб минулого року подорожчав на 22%, це, в середньому, на 3-4 грн. Крім того, подорожчання відбулося майже в 3 рази швидше, аніж зростання середнього рівня цін у країні. Що ще раз підкреслює, що затягувати паски доводиться найбільш соціально незахищеним верствам населення.

На запитання: чому так відбувається, депутат пояснив, що у 2017 році діюча влада скасувала державне регулювання цін на товари першої необхідності, чим в черговий раз продемонструвала своє нелюдське ставлення до пересічних українців.

«Жодна країна в світі не відпускає ціни на товари першої необхідності, перебуваючи в умовах економічної кризи і війни. Це – злочин проти власного народу! Тому деякі основні продукти харчування стали неприпустимою розкішшю для пенсіонерів і багатьох українців», — зазначив Олександр Стрельченко.

Опозиціонер певен: тільки відновлення державного регулювання цін, боротьба зі спекулятивною складовою, зниження вартості енергоносіїв і відновлення податкових пільг сільгоспвиробниками дозволять зупинити постійне зростання цін на продукти харчування.

«Міністр соцполітики, який збільшує розмір своїх костюмів через зайві кілограми, дає українцям поради менше їсти. На моє переконання, це міністрам треба краще працювати, аби люди не голодували. А першим кроком в боротьбі з бідністю має стати відновлення державного регулювання цін на товари першої необхідності. На цьому наголошує лідер Опозиційної платформи — За життя Юрій Бойко. І я впевнений, він зможе цього домогтися», — резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: