На околиці Шостки зносять рештки будівель, де розміщувалось небезпечне хімвиробництво

18.04.2019

У ювілейний рік Шосткинський завод хімічних реактивів (підприємство відзначить своє 70-річчя) позбудеться спадщини минулого.

Як повідомив директор ШЗХР Сергій Бугаков, проводиться демонтаж напівзруйнованих будівель виробництва гідрохінону, закритого в 1995 році. Роботи здійснює фірма з Конотопа.

«Все законно і безпечно», — говорить керівник заводу хімреактивів.

Багато років напівзруйновані цеху лякали своїм виглядом шосткинців і гостей міста, а також привертали увагу «металістів», які, ризикуючи життям, шукали металобрухт … Свого часу навіть розглядалося питання про підрив  виробничих будівель, що не використовуються.

Цікаво, що будівлю, розташовану поруч (навпроти кафе «Колиба»), вже давно викупила столична девелоперська компанія. Тут планують побудувати торгово-розважальний центр. Є проектна документація, але до робіт так і не приступили. У будівництво ТРЦ намір вкласти кошти іноземні інвестори, а їх лякає постійна політична нестабільність в Україні. Кажуть, тепер вони чекають закінчення президентських виборів…

За словами Сергія Бугакова, роботи по демонтажу  будівель, що не використовуються, будуть закінчені найближчим часом. Територію розчистять від будівельного сміття …

Нагадаємо, виробництво гідрохінону на ШЗХР було введено в експлуатацію у 1977 р. Випускалося близько 1000 т продукції і кілька тисяч тонн солей марганцю.

«Це було дуже небезпечне для екології виробництво», — зазначив директор заводу хімреактивів.

Підприємства з виробництва гідрохінону раніше працювали в СРСР, США, Франції, Японії, Китаї. Тепер — лише в Китаї …

http://shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: