Батьків, яких звинувачують у вбивстві дитини, не привезли із СІЗО до суду

18.04.2019

Через недоставку обвинувачених із Сумського СІЗО на 10:00 годину 24 квітня 2019 року відкладено судовий розгляд справи стосовно громадянина Б., обвинуваченого за ч. 2 ст. 121 КК України, (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) і громадянки Б., обвинуваченої за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) і ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані й позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство та внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть потерпілого).

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14 години Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того, як донька опинилася на підлозі, надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20 години.

Вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (залишення у небезпеці), карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років, повідомляє Білопільський райсуд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: