Фірма, що замощує у Сумах євродвори, оскаржує мільйонний штраф за неоформлених працівників

19.04.2019

У Харківському апеляційному адміністративному суді ТОВ «Зеніт-Брук» оскаржує постанову та припис Управління державної служби Управління з питань праці у Сумській області.

Справа стосується постанови про накладення штрафу на «Зеніт-Брук» у розмірі 2 млн. 223 тис. гривень припису та штрафу у 111 690 грн. Такі санкції Управління Держпраці наклало на ТОВ «Зеніт-Брук» через порушення, які інспектори праці виявили під час перевірки роботи ТОВ «Зеніт-Брук» 4 та 5 травня у дворах по Інтернаціоналістів, 20 та 22 та Івана Сірка, 23, 25, 29, 31. Тоді було виявлено, що 20 із 22 осіб, які виконували роботи з укладання тротуарної плитки та бордюрного каменю, працюють без укладання трудового договору, а на підставі цивільно-правових угод. Директор ТОВ «Зеніт-Брук» Олексій Сисоєв стверджує що ці люди працювали в нього за цивільно-правовими договорами, половину яких він надав Управлінню Держпраці 5 травня, а решту – 7 травня.

20 листопада минулого року рішення у цьому спорі прийняла перша інстанція — Сумський окружний адміністративний суд. Він скасував постанову в частині накладення штрафу сумою 2 млн. 223 тис. гривень, а у скасуванні припису та штрафу в розмірі 111 690 гривень відмовив. З цим рішенням суду не погодилися ні ТОВ «Зеніт-Брук», ні Управління Держпраці, і подали апеляції. Управління Держпраці просить залишити в силі обидва штрафи, а ТОВ «Зеніт-Брук» – скасувати й 111 690 гривень штрафу та припис.

18 квітня у Харківському апеляційному адміністративному суді відбулося засідання у цій справі під головуванням судді Тетяни Перцової. Під час судового засідання директор ТОВ «Зеніт-Брук» Олексій Сисоєв зазначив, що не всі документи має при собі. Колегія суддів оголосила технічну перерву, щоб дати можливість представникам позивача підготуватися до пояснень. Наступне судове засідання призначили на 11 год. 10 хв. 25 квітня.

Тим часом друга співзасновниця ТОВ «Зеніт-Брук» Лариса Сисоєва претендує на посаду у Міністерстві закордонних справ, але не декларує статки чоловіка.

http://sumy.today/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: