До Світлого дня — світлі вчинки: у Сумах на благодійному концерті та ярмарку збирали гроші для онкохворих дітей

19.04.2019

18 квітня у рамках дев’ятої благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки» організували благодійний ярмарок та концерт.

На ярмарку продавали іграшки, картини, смаколики та прикраси. Всі отримані гроші підуть на лікування онкохворих дітей.

«Десять років тому моя донька проходила лікування в цьому відділенні у Ліани Кузьмівни і як тільки започаткували акцію «До Світлого Дня – світлі вчинки» ми безперечно просто стали приймати в ній участь», — розповіла учасниця ярмарку Наталія Данилевська.

Наразі 155 дітей на Сумщині мають онкологічне захворювання.

За словами завідувачки відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні  Ліани Нікітенко, з 2004 року в Україні є програма підтримки онкохворих дітей, але на жаль, у 2018 році потреба виконується не більше ніж на 33-34%. Тому дуже важливо забезпечення адекватної хіміотерапії, супроводжувальної терапії мати медикаменти, які адресно необхідні саме зараз і ми дуже залежимо від благодійних акцій, від організацій, від фондів.

«Це останній захід, який проводиться в рамках цієї акції. І за попередньою узгодженістю із завідувачка відділення онкогематології, Ліаною Кузьмівною Нікітенко, цього року, кошти, які будуть зібрані протягом акції будуть використані для того, щоб придбати дорого вартісні лікарські препарати для лікування маленьких пацієнтів», — зазначив протоієрей Георгій Тарабан.

Творчі колективи Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка, Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського, солісти обласної філармонії, творчі колективи та окремі виконавці протягом трьох годин дарували свої таланти гладачам, що заповнили залу Палацу культури СНВО. Музичні, вокальні та танцювальні номери програми порадували глядачів майстерністю та творчим натхненням.

Під час антракту сестри милосердя зібрали пожертви глядачів та підрахували загальну суму: усього зібрано 43 тисячі гривень.

https://sm.suspilne.media/, http://portal-pravoslavie.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: