Прохорович: «За великим рахунком ПФК «Суми» стерли з футбольної карти України»

19.04.2019

Президент Федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович прокоментував ситуацію щодо позбавлення футбольного клубу «Суми» професійного статусу.

Головна причина, через яку контрольно-дисциплінарний комітет Федерації Футболу прийняв таке рішення, — це договірні матчі, і зібрано багато доказів, які це підтверджують.

За словами Андрія Прохоровича, історія відродження ПФК «Суми» почалася з приходом на посаду голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря.

«Саме він підставив клубу плече, підтримав, щиро вболівав за ідею, і тоді футбол у Сумах розвивався семимильними кроками, команда грала на рівні Першої Ліги, отримувала нові перемоги.

Крім того, особлива увага приділялася дитячо-юнацькому футболу по всій Сумщині, у Сумах був створений прекрасний футбольний центр «Барса», відкривалися філіали із футбольними полями в області. Так, вони працюють і зараз, але не розвиваються.

Після того, як Юрій Павлович покинув пост губернатора, футбол у Сумах, на жаль, став вмирати.

Наразі за великим рахунком ПФК «Суми» стерли з футбольної карти України. Щоб на неї повернутися, потрібно починати із самого початку – грати на аматорському рівні, потім обласному… Приїжджі люди, для яких це все чуже, використали його у своїх власних цілях для наживи, і зруйнували.

Так виходить, що за два роки ми втратили два професійні клуби. Минулого року ліквідували охтирський ФК «Нафтовик», який грав у Першій Лізі. Попри те, що Сумщина і Полтавщина – головні області, де видобувається нафта, ні «Укрнафта», ні влада не знайшла можливості, щоб врятувати футбольну команду.

Особисто я вважаю, що історію сумського футболу потрібно починати з чистого аркушу — з нової команди, нової назви, нового герба», — зазначив Андрій Прохорович.

Читайте також: Юрій Чмирь: «На жаль, нині футбол владі не потрібен»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: