На Сумщині відкрили центр сучасних агродосліджень

19.04.2019

Відтепер аграрії Сумщини та інших областей України мають змогу отримати весь спектр агрохімічних досліджень, що забезпечать плановий рівень врожайності сільськогосподарських культур

Участь у відкритті центру сучасних агродосліджень в с. Северинівка Сумського району взяв голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО, який зазначив, що цей проект наразі не має аналогів в області та Україні.

«Ми рухаємося в напрямку максимального наукового розвитку в аграрному виробництві, — говорив очільник області. — Сумщина знову демонструє свій високий клас», — зазначив Микола Клочко.

Також голова облдержадміністрації відмітив багаторічну співпрацю із групою компаній «Технологія», яка інвестує на території області в розвиток багатьох галузей життєдіяльності, що підкреслює наявність на Сумщині сприятливого клімату для розвитку підприємництва та яскраво демонструє довіру бізнесу до влади.

Директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олександр МАСЛАК повідомив, що у  центрі створено 6 нових робочих місць. Наразі тут працюють кандидати сільськогосподарських наук – науковці з досвідом практичної роботи в аграрному секторі.

«Така сучасна лабораторія дає можливість проводити дослідження за короткий час з максимальною кількістю показників. Сприяє ефективності діяльності аграріїв, оптимізації та зменшенню фактичних витрат, які пов’язані з розвитком і вегетацією сільськогосподарських культур», — відмітив Олександр Маслак.

Генеральний директор ТОВ «СІЕЙТІ» Олександр ЦУПРО розповів, що за послугами до їхнього сучасного центру агродосліджень вже звернулися фермери і аграрні компанії Сумської, Чернігівської, Полтавської та Одеської областей.

«У цей проект інвестовано більше 9 мільйонів гривень. Саме у цій лабораторії ми можемо дати відповідь на питання, що саме потрібно аграріям задля підвищення урожайності. Така лабораторія – сучасний інструмент агронома та керівника», — розповів Олександр Цупро.

Зазначимо, SAT-LAB – це інноваційний проект агрохімічного спрямування, що органічно поєднує у собі усі необхідні інструменти точного землеробства. Пріоритетним завданням проекту є надання агровиробнику комплексного рішення щодо технологій землеробства з максимальним агрономічним та економічним ефектом.

Агродіагностика дозволяє встановити фактичний стан угідь за вмістом поживних речовин, виявити проблемні та малоефективні зони на полях, визначити потенціал врожайності. Це досягається шляхом використання відбору зразків ґрунту з використанням сучасної техніки з GPS-системою, агрохімічного аналізу ґрунту, розробкою рекомендацій по системі застосування добрив.

Лабораторія оснащена сучасним аналітичним обладнанням провідних світових виробників. Аналіз ґрунту виконується за державними стандартизованими  методиками

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: