У Конотопі будинки сповзають на дорогу, якою діти ходять до школи

19.04.2019

На початку вулиці Івана Скоропадського в Конотопі будинки стоять на схилах з крутими скосами. Вони потроху сповзають, будівлі дають тріщини. Мешканці турбуються не лише про житло — їхньою вулицею діти ходять до школи і дитячого садочка, а вже були обвали.

Євген Толок, який мешкає в одному з будинків на цій вулиці, каже, що жителі намагалися укріплювати схили самостійно, проте з року в рік вони сповзають все швидше.

За словами чоловіка, коли настає відлига, руйнуються укріплення, а ґрунт сповзає швидше. Школярі полюбляють бігати схилами, а взимку — кататися тут на санчатах. Вже були обвали, проте без жертв.

Євген демонструє тріщини у стінах будинку. Розповідає, що до місцевої влади почали звертатися з 2016 року. Писали безліч листів, зверталися на гарячу лінію та безпосередньо до міського голови.

Перші роботи обіцяли розпочати вже восени того ж року, але нічого так і не зробили.

«З 2016 року звертаємось, пишемо запити. Ніхто не реагує. Одні кажуть, що потрібно робити проект. Інші — що проект вже є, але немає грошей. Треті — що кошти є і незабаром розпочнуть роботи. А потім — що знову коштів немає», — говорить конотопчанин.

У 2018 році жителі викликали тодішнього міського голову Артема Семеніхіна. Він приїхав, але сказав, що нічого не може зробити, бо не збираються сесії. Пізніше привезли дві бетонні плити — вигрузили їх на в’їзді, сказали, що це допомога від міста. З того часу плити там і лежать.

Як розповіла  секретар Конотопської міської ради Тетяна Сизон, на сесії депутати проголосували та виділили кошти на укріплення зазначених схилів. Будуть робити вимощення з бетону. Конкретної дати початку робіт поки немає. Зараз тривають ремонти доріг та першочергових об’єктів.

«Кошти є. Зараз шукаємо підрядника. Роботи з укріплення будемо робити згідно з розробленою проектно-кошторисною документацією. Строки виконання робіт поки назвати не можу. Як підпишемо договір з підрядником, так і будемо розпочинати», — прокоментував заступник начальника управління ЖКГ Артем Колесников.

Мешканка вулиці Івана Скоропадського Наталія Безродна каже, що вже не вірить обіцянкам влади. Розповідає, що гроші на ремонт виділяли ще минулого року, але до настання холодів не встигли розпочати роботи. Показує фото тріщин у будинку.

Її сусід Євген демонструє останню відповідь на звернення, яке писали наприкінці лютого. У листі вказано, що проектну документацію розробили, кошторис у цінах 2018 року складає понад 228 тисяч гривень. Для розгляду питання виконання робіт потрібно провести коригування кошторисної частини, щоб визначити актуальність цін на 2019 рік. Далі — потрібно виділити кошти на роботи з бюджету.

За словами жінки, вона оббиває пороги міськради. Її запрошували на сесію, що відбулася на початку квітня. Тоді депутати проголосували за виділення коштів на укріплення схилів. Проте, їх начебто вже не вистачає.

Наступного тижня вона збирається знову йти до міської ради, щоб дізнаватися нову інформацію щодо подальшої долі робіт. Сподівається, що їх все ж таки виконають.

https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: