Хотів порадитися з дружиною: у Ромнах чоловік виніс бюлетень за межі дільниці

21.04.2019

У Ромнах та Сумах виборці намагались винести бюлетені за межі дільниці, на одній з дільниць в Охтирці зафіксована кількість бюлетенів менша за кількість виборців, а в обласному центрі виборець намагався сфотографувати бюлетень. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

На виборчій дільниці №590848 у Ромнах чоловік намагався винести бюлетень за межі дільниці. За словами спостерігача, чоловік, отримавши бюлетень, взяв його і пішов до виходу, а не в кабінку для таємного голосування. Члени дільничної виборчої комісії зробили йому зауваження. Чоловік пояснив, що хотів порадитися із дружиною за кого голосувати. На відео спостерігач ОПОРИ зафіксував, як член ДВК вмовляє виборця повернутись.

Ще одна схожа історія трапилась на дільниці №590986 в Сумах: жінка взяла бюлетень і пішла з ним до виходу з дільниці. Члени комісії і спостерігачі завадили їй вийти з приміщення. Жінка пояснила своє бажання залишити межі дільниці тим, що хотіла в машині взяти свою ручку, щоб проголосувати. Втім, погодилася поставити позначку однією з тих ручок, які є на дільниці.

На дільниці №590822 у м. Охтирка, за інформацією спостерігача ОПОРИ, не вистачає бюлетенів для голосування. На дільниці зареєстровано 2054 виборців, а наявних бюлетенів — 2048.

На виборчій дільниці №590963 в Сумах виборець у кабінці сфотографував бюлетень, члени дільничної виборчої комісії покликали поліцейського. На вимогу останнього виборець видалив фото з телефону.

На виборчій дільниці №590828 у м. Ромни спостерігач ОПОРИ зафіксував на відео факт видачі бюлетеню однією особою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: