У Сумах суд вирішує, арештувати чи повертати 380 тисяч доларів конотопському депутату Кирію

22.04.2019

Сьогодні, 22 квітня, у Зарічному райсуді розглянули скаргу депутата Конотопської міської ради Олександра Кирія на бездіяльність слідчого стосовно неповернення вилученого майна під час обшуку, проведеного 16 квітня. За словами Кирія, обшук вважає незаконним, бо в ухвалі судді зазначалося про дозвіл на обшук лише в трьох приміщеннях «Будстилю-ЛТД». Після того, за його словами, було проведено обшук і в інших приміщеннях, в одному з яких знайшли гроші, хоча по плану будівлі і візитках на столі було зрозуміло, що то його кабінет, який до «Будстилю-ЛТД» не належить.

Слідчий у свою чергу зазначає, що не знав, яке це приміщення, бо не було жодних позначок чи табличок, а двері відчинені. До того ж, бухгалтер та директор «Будстилю-ЛТД» вказали на те приміщення. Після знайдених грошей слідчий перевірив, чи зазначені вони в декларації депутата, а коли впевнився, що цих даних немає, прийняв рішення про вилучення коштів.

Суддя відкласти розгляд скарги та зобов’язати слідчого надати документи витяг з ЄДР та декларацію, завірені належним чином. Захисника суд зобов’язав забезпечити явку директора та бухгалтера, які надавали інформацію слідчим щодо оренди. Наступне судове засідання призначили на 2 травня.

http://sumy.today/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: