Скільки безробітних на Сумщині претендують на одну вакансію?

22.04.2019

Протягом 2019 року чисельність безробітних дещо зросла: з 15,2 тис. осіб торік до 15,8 тис. Про це повідомляє обласний центр зайнятості.

На сьогодні навантаження на одне вільне робоче місце складає 5 осіб, що на рівні відповідної дати минулого року.

За професійними групами найбільше претендентів на одну вакансію серед законодавців, державних службовців, керівників, менеджерів (10 осіб), технічних службовців (9 осіб).

Найменше навантаження на одне вільне робоче місце – серед професіоналів, кваліфікованих робітників з інструментом та робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (по 3 особи).

Цього року спостерігається збільшення чисельності осіб, які претендують на вакансії серед законодавців, фахівців, технічних службовців.

За видами економічної діяльності найбільше навантаження на одне вільне робоче місце у добувній промисловості (45 осіб), фінансовій та страховій діяльності (15), наданні інших видів послуг (11), найменше — у сфері інформації, телекомунікації (2), переробній промисловості, сільському, лісовому та рибному господарстві, транспорті, професійній, науковій та технічній діяльності (по 3).

У розрізі професій та спеціальностей найбільше навантаження на одне вільне робоче місце серед менеджерів (управителів), вчителів, соціальних працівників, доярів, тваринників.

Дефіцит кадрів сьогодні спостерігаємо на державних виконавців, поліцейських, лікарів (педіатрів, терапевтів), водіїв тролейбуса.

Найбільше навантаження на робоче місце склалося у Глухові — 14 осіб, найменше — у Сумах та Сумському районі – по 3 особи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: