На Сумщині розшукують псевдобанкіра

22.04.2019

До Роменського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 65-річна місцева жителька. У бесіді з заявницею правоохоронці з’ясували, що ще в березні на мобільний телефон жінці зателефонував невідомий та назвався працівником служби безпеки банку, в якому та обслуговується. Далі невідомий співрозмовник повідомив, що її банківська картка заблокована та для її розблокування необхідно провести деякі операції. Нічого не підозрюючи роменчанка погодилась. Результат таких операцій вона виявила лише в квітні, коли вирішила перевірити свій картковий рахунок. Він виявився абсолютно пустим.

А от 28-річна жителька Шостки вирішила орендувати квартиру за допомогою мережі Інтернет. І натрапила на вигідну для неї пропозиції. Ціна такого пошуку приміщення обернулась для жінки втратою семи тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахрая стала 77-річна глухівчанка. Поліцейським жінка розповіла, що на її мобільний зателефонував невідомий, який назвався ім’ям знайомого та попросив «скинути» йому гроші на лікування. Бажаючи допомогти чоловіку, вона виконала прохання та перерахувала майже 11 000 гривень на вказану банківську картку. Згодом зателефонувала вже на записаний в телефонній книзі номер приятеля, щоб дізнатись, що ж з ним трапилось, та почула, що ніякого лікування та ніяких грошей йому не потрібно, бо він здоровий і їй з такого приводу не телефонував. Глухівчанка вирішила зателефонувати на той перший мобільний номер з якого їй телефонував невідомий чоловік. Але додзвонитись так і не змогла, бо телефон вже було вимкнено.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук зловмисників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: