Пообідав і закусив тарілкою. Сумчани розробили лінійку їстівного посуду

22.04.2019

Стаканчики, тарілки, соломинки для напоїв – усе це зі звичайних інгредієнтів. Утім, є й секрет – спеціальний рецепт, який дозволяє виробам витримувати високі температури. 

І хоча це більше нагадує пекарню, утім, так виглядає лабораторія на кафедрі харчових технологій СНАУ.

Інгредієнти – традиційні: борошно, яйця, цукор та вода. Їх зможе знайти в себе на кухні будь-яка господиня. Уся справа – в дозуванні, говорять молоді вчені.

Такою розробкою молоді вчені намагаються вирішити проблему сміття та популяризувати здорову, їстівну альтернативу пластиковому посуду. Окремо мають рецепт для посуду, який призначений для гарячих страв, окремо – для холодних. Відповідно посуд витримує протягом 10 хвилин 20 та 95 градусів.

«Ми заварювали чай і дослідили, що протягом 10 хвилин стаканчик витримав. Паличка для перемішування також. Палочка залишилася хрусткою і стаканчик залишився міцним і не передав чаю сторонніх присмаків та запахів. За бажанням можна з’їсти цей посуд після використання. Або викинути у компост для того, щоб утворилися добрива», — розповів доцент кафедри харчових технологій СНАУ Дмитро Бідюк.

Аби переконатися у цьому на власні очі, Спецкор провів невеличкий експеримент. Заливаємо в їстівний стаканчик окріп та готуємо чай. Даємо чаю настоятися та дивимося результат.

Також вчені планують розробити посуд різних кольорів. Для цього вже спробували домішувати в тісто какао та активоване вугілля.

http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: