Сумська міська рада може заборонити цирк із тваринами

23.04.2019

Отримала відповідь міської влади онлайн-петиція «Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста».

«Розвинуті країни одностайно виступають проти знущання над живими істотами. Світова спільнота закликає відмовитися від використання тварин у циркових номерах. На сьогоднішній день закони, що забороняють чи обмежують залучення тварин до циркових постановок, діють в Австрії, Великобританії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, багатьох штатах США та ще в кількох десятках країн. Чому розвинуті країни неодмінно приходять до цього рішення? Справа в тому, що тварини, яких прийнято називати артистами, насправді проводять життя, мов заручники або раби. Левам, слонам і тиграм доводиться виконувати не притаманні їхній дикій природі рухи. А умови, в яких тварини існують у цирках, гірші, ніж у будь-якій в’язниці. Обмежені в пересуванні тварини зазнають там жахливих страждань, а коли виходять на арену ― неймовірного стресу. В цирку тварин часто називають друзями. Та чи виходять на арену з друзями, тримаючи в руках батіг чи палку з крюком? Навряд. Жодні перевірки не можуть вирішити жахливу проблему. Це під силу лише повній забороні використання тварин в цирках. Більше того, на думку психологів, цирк із тваринами створює у дітей хибну картину світу, в якій дорослий має домінувати над тваринами та усіма слабкішими істотами. Навіть якщо це потребує болючого удару батогом. Заборонивши використання тварин у цирках, ми залишимо позаду минуле і продовжимо рух до майбутнього, де немає місця жорстокості», – писала автор петиції Вареник Антоніна.

Відповідь на електронну петицію:

«За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста» повідомляємо наступне. Правовим управлінням Сумської міської ради опрацьовано нормативно-правове регулювання на території держави питання щодо можливостей заборони використання тварин у цирках та інших атракціонах з тваринами. Підготовлено відповідний проект рішення «Про заборону пересувних цирків та інших атракціонів з тваринами на території міста Суми» у двох редакціях на найближчу сесію Сумської міської ради згідно регламенту її роботи. Про час та місце розгляду проекту рішення Вас буде повідомлено додатково».

Найближча сесія буде вже завтра, 24 квітня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: