Суд повернув громаді Сум «Екстрім пляж» на Блакитних озерах

25.04.2019

23 квітня Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Сумської міської ради та скасував рішення Господарського суду Сумської області, яким було визнано за ТОВ «Макрос» право власності на приміщення та споруди, розташовані в районі Голубих озер «Екстрім пляж» у м. Суми.

Господарський суд Сумської області визнав об’єкти облаштування зони відпочинку (навіси, роздягальні, будиночки для відпочинку, огорожу тощо) нерухомим майном, що надало право ТОВ «Макрос» вимагати отримати у користування земельну ділянку під розміщеними спорудами без застосування конкурсних засад (земельних торгів), що передбачені ч. 1 ст. 134 Земельного кодексу України.

Скасування рішення суду першої інстанції відновлює право територіальної громади м. Суми на розпорядження землями комунальної власності.

Слід відзначити, що ТОВ «Макрос» розмістило споруди у прибережній захисній смузі озера, яка є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, в якій законом заборонено будівництво будь-яких споруд, у тому числі баз відпочинку, — повідомив Департамент забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: