Музикант із Конотопа та Іван Дорн випустили другий спільний трек

25.04.2019

Сльози Дорна, вінілова платівка та Казахстан — у короткометражці на другий спільний трек з Vakula. 25 квітня співак та електронний музикант, який народився у Конотопі, презентували нову пісню «Во сне» та повнометражний кліп до неї. Це вже їхній другий спільний сингл.

«Аудіоспектакль «Во сне» — це коли Дорн і Vakula хапають слухача за руку і з головою занурюють у простір звуку і думки; це нескінченна магія і грув для тих, хто засумнівався в наявності чудес. «Во сне» стає близьким з перших же секунд, варто тільки приділити йому увагу. По-новому розкриває всім Дорна-актора і короткий метр з альтернативною реальністю кінця 70-х. Музичною індустрією тут правлять олігархи, які ховають цінні записи від людей. У кліпі Робін Дорн Гуд і його темношкірий напарник (і це не Vakula) вирішуються на небезпечну операцію, яка може стати для них фатальною», — йдеться у офіційному прес-релізі.

«Во сне» — це трек, який спочатку планував зберегти для себе. Але водночас думав, покажу Вані, якщо йому сподобається, то це стане нашою спільною роботою», — розповів Vakula.

За словами музиканта, у його уявленні текст до пісні мав бути пов’язаний зі сном. «Коли придумав ідею пісні, відразу сказав Вані — вона про сон. Він швидко зловив настрій і видав рівно те, що я бачив в ній, усе збіглося», — говорить конотопчанин.

Vakula зазначає, що далі в планах випустити ще два спільних сингли, один з яких — хіп-хоповий із назвою «Давай попробуем». Для цієї пісні використали записаний на концерті Івана Дорна фрагмент, як натовп кричить приспів «Давай попробуем».

«Vakula — геній сучасності, що заразив мене глибиною свого складного і нового світовідчуття, своїм розумінням світобудови. Після всього цього захотілося писати саме такі аудіоспектаклі. Я дуже вдячний йому за натхнення і нові емоції. Це точно не остання наша робота разом!», — зазначив Іван Дорн.

Перший сингл Івана Дорна з Vakula має назву «Опомнись», він вийшов 10 вересня 2018 року.

Vakula — псевдонім українського музиканта Михайла Вітюка. Він народився 28 березня 1981 року у Конотопі. На його рахунку шість альбомів, перший з яких, «You`ve Never Been To Konotop», видали 2013 року. Заснував лейбли Shevchenko, Leleka та Bandura. Як каже сам Михайло, він почав розповсюджувати українську культуру та музику у світі, йдучи шляхом свого діда бандуриста. Vakula став першим українським діджеєм, який почав активно виступати у клубах по всьому світу. Нещодавно Михайло повернувся жити у Конотоп.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: