510 грн за фото бюлетеня у соцмережі: Суд оштрафував активіста з Конотопу

25.04.2019

Конотопський міськрайонний суд Сумської області визнав винним керівника місцевого партосередку Радикальної партії Ляшка Спартака Сергієнка у порушенні виборчого законодавства (ст. 212-10 КУпАП) і оштрафував на 510 грн. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 23 квітня.

За матеріалами справи у день президентських виборів, 31 березня Сергієнко, перебуваючи на дільниці у Конотопі, сфотографував  заповнений ним виборчий бюлетень для голосування, який у подальшому розмістив у відкритому доступі на власній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» та «Інстаграм». Цим він порушив п. 2 ст. 57  та ч. 18 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента України».

Сергієнко до суду не з’явився, але подав заяву про розгляд справи без його участі і повністю визнав себе винним. Суд також постановив стягнути з порушника 1384,20 грн судового збору.

Додамо, що під час повторного голосування, 21 квітня Спартак Сергієнко зіпсував виборчий бюлетень, написавши на ньому слово «Ляшко». Фото бюлетеня він виклав у «Фейсбуці».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: