Микола Войтенко: З 1 травня нараховуватиметься пеня за борги з оплати послуг ЖКГ

26.04.2019

«Ще тиждень тому планувалося, що з 1 травня НАК «Нафтогаз України» підвищить оптову ціну газу для населення на 15%. В результаті, блакитне паливо мало б зрости у ціні до 9 гривень 72  копійок за кубометр. Ми, представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, вбачали в цих змінах змову влади та монополістів, які своїми діями обкрадають українців. Саме тому на кожному кроці порушували це питання і, на щастя, нас почули», — говорить депутат обласної ради Микола Войтенко.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 травня планує знизити ціну на газ для населення на 300 гривень за 1 тисячу кубічних метрів. Відтак, вартість газу для побутових споживачів становитиме близько 8,25 гривні за кубометр. Утім державна монополія досі не направила угоди зі зниженою відпускною ціною і сьогодні останній день, коли НАК «Нафтогаз України» повинен подати документи про відпуск газу за зниженою ціною 8 247 грн. за тис. куб. м.

Микола Войтенко зазначає, що зниження тарифів є вимогою всіх українців. «Уряд і президент зробили космічні тарифи і прирекли людей на енергетичну бідність. Наші колеги у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9403, згідно з яким ціна на газ не повинна перевищувати 3800 грн за тисячу кубометрів. Це не популізм, а економічно обґрунтована справедлива ціна», — упевнений політик.

Також він зазначає, що газ для населення, згідно з постановою Кабміну №293 від 03.04.2019 року прив’язали до ціни газу для промисловості. Тож якщо ціна для промисловості буде нижчою за верхню межу 9 717 грн за тисячу метрів кубічних, то тариф для населення буде нижчим, якщо вище, то українці платитимуть за газ по тарифу 9 717 грн за тис кубів. А з червня, потім і з січня тариф ще підвищиться.

Утім і це не всі сюрпризи, які підготував Уряд для споживачів. Маєте борг за комуналку – сплатіть штраф. Такі нововведення передбачені законом «Про житлово-комунальні послуги». Вже з наступного місяця сумчанам нараховуватимуть пеню за борги з оплати послуг ЖКГ.

Микола Войтенко обурюється. «Чому вони не вводять пеню і штрафи за неякісні житлово-комунальні послуги? За газ, електроенергію, холодні квартири, невивезене сміття, не відремонтовані дахи, неприбрані під’їзди. Нинішній правлячий режим діє виключно в інтересах монополістів, олігархічних груп, а не для простих українців і своїх виборців», — зазначає політик.

Відповідно до закону, сплатити за ЖКП люди мають до 20 числа. За кожен день прострочення оплати буде нараховуватись пеня у розмірі 0,01%. Таким чином, при заборгованості в 5 тисяч грн за рік необхідно буде заплатити зверху – 182,5 грн. Нарахування буде проходити автоматично з наступного робочого дня, після завершення граничного терміну для оплати комунальних послуг. Якщо вчасної оплати не буде, мешканці будуть зобов’язані впускати перевіряючих у свої оселі. Також за борги комунальні послуги відключатимуть взагалі.

«Наша політична сила – ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, категорично проти таких антилюдських і антисоціальних кроків влади. Цікаво, що після цього вони дивуються, що народ не голосує за правлячий режим! Це – реальна оцінка дій чинної влади, яка робить усе для того, аби народу України жилося якомога гірше», — резюмував Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: