Юрій Чмирь: «Ми зробили багато, щоб медицина на Сумщині була якісною та доступною»

26.04.2019

Сучасна медична реформа є найбільш неоднозначним проектом у сфері державного реформування. Вона отримує все більше критики від українців, самих працівників медичної сфери та експертів. Серед основних недоліків – запровадження платної медицини, знищення імунітету нації зі зниженням рівня вакцинації та підвищенням рівня смертності, а також найнижча у світі оплата праці медиків і, як наслідок, стрімкий відтік наших фахівців за кордон.

Проблеми охорони здоров’я в Україні починають становити загрозу національній безпеці й потребують негайного вирішення, у тому числі на місцях, переконаний екс-очільник Сумщини, депутат Сумської облради Юрій Чмирь.

«Від якості медицини залежить найцінніше – життя людини! У 2010-2013 роках наша мета була зробити медицину на Сумщині доступною та якісною. Щоб люди  не їхали до Києва чи до Харкова, а отримували якісні медичні послуги вдома.

Найголовніше – це діагностика, адже саме діагностування дозволяє попередити та виявити захворювання на ранніх стадіях. На Сумщині створювалися госпітальні округи з мережею потужних діагностичних центрів. Нам вдалося відкрити такі центри з сучасним медичним обладнанням у Шостці, Охтирці, Конотопі, Сумах, Ромнах… Особлива увага приділялася перинатальній медицині – був оновлений Сумський перинатальний центр на Басах, побудований пологовий будинок у Конотопі.

Зараз як депутат працюю з колегами по фракції «Відродження», щоб розвивати медицину Сумщини й надалі. Капітально відремонтовано офтальмологічне відділення дитячої обласної лікарні в Сумах. І, найважливіше, ми ініціювали й розробляємо обласну програму «Здоров’я жителів Сумщини», яка спрямована на вирішення складної демографічної ситуації в нашому регіоні», – резюмує політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: