На Сумщині горіла територія школи

26.04.2019

25 квітня о 17:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в с. Стецьківка Сумського району. На місце події було направлено 27-й Державний пожежно-рятувальний пост смт Хотінь. Через масштабність загоряння та швидке поширення вогню на велику площу з обласного центру подолавши 10 км додатково прибули чергові караули 1-ї та 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин.

Під час проведення розвідки вогнеборці встановили, що загорівся очерет на значній площі та вогонь перекинувся на дрова, що знаходились у кількості 30 м3 на території місцевої школи. Також виникла загроза для розташованої неподалік котельні та дровника навчального закладу. На гасіння необхідна була значна кількість води, тому довелось направляти пожежні автоцистерни для дозаправки від водойми, яка знаходилась на відстані близько 1 км від місця пожежі.

Спільними зусиллями вогнеборцям вдалось о 19:15 локалізувати загоряння та відвернути небезпеку знищення від шкільної котельної та навісу з дровами. О 00:41, загалом використавши близько 40 т води, пожежу ліквідували. Всього на гасіння від Державної служби України з надзвичайних ситуацій було залучено 15 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки. За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння — неконтрольоване горіння сухої рослинності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: