У перші хвилини після опівночі до Сум привезли Благодатний вогонь

28.04.2019

Благодатний вогонь, що зійшов учора у Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, прибув до Сум. Його зустріли в аеропорту Бориспіль клірики різних єпархій Української Православної Церкви, а також представники ЗМІ. Приїхала за Святинею і делегація з Сум – обласні та міські депутати від Опозиційного блоку. Видатний символ Світлого Христового Воскресіння доставили до Сум, а далі повезли іншими містами і районами області.

До України у складі делегації Благодатний вогонь доставив Керуючий справами УПЦ Митрополит Бориспільській та Броварський Антоній.

«Ми привезли до України Благодатний Вогонь, як символ Воскресіння Христового. А Воскресіння Христове – це надія на те, що кожна віруюча людина воскресне зі своїм Спасителем. І саме надія на Бога має стати одним із наріжних каменів, на якому ми можемо збудувати нашу Батьківщину. Тому, що тільки віра в Бога дає нам стимул і мужність переносити все, що Господь нам посилає», — сказав Митрополит Антоній.

Він привітав усіх з прийдешнім святом світлого Христового Воскресіння.

Далі вогонь прямо в терміналі роздавали всім бажаючим. І вже через лічені хвилини Святе Світло відправилося в усі регіони нашої країни.

Голова делегації із Сум, керівник фракції Опозиційного блоку в Сумській міській раді Ігор Перепека сказав, що везти на Сумщину Благодатний вогонь стало вже традицією. «Перед поїздкою ми отримали Благословення від протоієрея, керівника парафії Святителя Іосафа, єпископа Бєлгородського Миколи Смакоуза. А привезли його до Спасо-Преображенського собору. Завдяки нашій делегації Благодатний вогонь отримали прихожани Ромнів, Недригайлова, Конотопа, Лебедина, Вільшан, Великих Вільмів та інших міст і сіл області».

Нагадаємо, Благодатний вогонь зійшов в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі вдень 27 квітня. Його паломникам передав патріарх Єрусалимський Феофіл III. Він вважається святинею для віруючих, а його поява називають дивом.

Винос вогню символізує вихід з Гробу «Світу Істинного», тобто воскреслого Ісуса Христа.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: