Голова Битиці: «Ми повинні приєднатися до міста Суми»

30.04.2019

«Ми повинні приєднатися до міста Суми» – так прокоментував голова Битиці Юрій Цаплієнко приєднання до Сумської ОТГ.

Нагадаємо, минулого тижня депутати Сумської міської ради проголосували за приєднання до Сумської ОТГ Піщанської сільської тергромади. Питання ж про приєднання Битицької сільради вже виносилось на голосування у Сумській міській раді у лютому цього року – тоді депутати його не підтримали, бо на сесії були присутні мешканці села, які виступали проти.

“Це були не мешканці нашої сільської ради, Правий сектор, якісь люди. Зробили плакат, і власне чим вони вплинули на прийняття рішення депутатами міської ради. Ми повинні приєднатися до міста Суми, тому що в якийсь інший бік, ні сполучення нема, ні перспективи нема, бо що таке ОТГ на сьогодні? ОТГ – це громада, яка несе на собі все навантаження, – і школу, і садок, і клуб, і інфраструктуру. А це вже велике навантаження на бюджет сільради, і сільрада всі ці функції виконувати не зможе”, – прокоментував Битицький сільський голова Юрій Цаплієнко.

“Наразі, якщо дивитися на карту об’єднання тергромад Сумщини, то Битиця по великому рахунку може приєднатися тільки до Сумської міської ОТГ, оскільки навколо неї ОТГ, які були запропоновані перспективним планом формування тергромад, вже створені. Їм потрібно по великому рахунку, враховуючи ті питання, які були у населення територіальної громади, основних її представників, саме громадських обговорень, розпочати процес з моменту ініціювання добровільного приєднання до тергромади міста Суми. Таке розпорядження видає голова сільради, тобто пан Цаплієнко. Після цього по новій організовуються громадські обговорення. Також, повинні бути оголошення по всьому селу і т.д. Після цього у них буде проходити сесія сільради“, – пояснив консультант офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес.

За перспективним планом, до складу Сумської ОТГ мають увійти також Стецьківка та Велика Чернеччина.

Наразі, після створення Сумської громади в області працюватиме 31 об’єднана громада, в 4 новостворених ОТГ — Білопільській, Липоводолинській, Річківській та Синівській вибори голів та депутатів призначено на 30 червня 2019 року, а ще 2 громади Сумщини (Путивльська та Тернівська) чекають на призначення перших виборів.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: