Жителька Сумщини заплатила за світло, а гроші зникли

01.05.2019

Глухівчанка Леся потрапила до неприємної ситуації: сплатила комуналку за електропостачання в сумі 277 гривень, але через місяць цю суму знов унарахували – в якості боргу.

Жінка попрямувала до РЕСу за розясненнями, і у відповідь почула, що не вона перша і не вона остання опиняється заручницею обставин. Мовляв, зараз за електропостачання необхідно платити до фірми «Енера», а люди перераховують гроші по-старому, на «Сумиобленерго». Але РЄСІвці виробили алгоритм дій, згідно яких абонент пише заяву на повернення коштів, і район електричних мереж йому їх повертає на банківську картку. Та випадок у Лесі – незвичний, адже споживачка сплатила за світло не в банку, а в терміналі, що на стометрівці за адресою вул. Києво-Московська, 51.

Глухівчанка має доказ того, що вона дійсно сплачувала комуналку – платіжка, в якій чітко сказано, що гроші в сумі 277 гривень перераховані за електропостачання. Та в РЕСі жіночку запевнили, що той термінал на сотні – то шарашкіна контора, отже, про свої кровні гривні вона може забути – шансів повернути їх майже немає. Та все ж таки глухівчанка, будучи освіченою та продвинутою, вирішила домогтися справедливості. Звязалася з головним офісом банку, до якого відноситься той термінал, розповіла свою історію. На тому кінці дроту сказали, що в них є підтвердження того, що вона дійсно платила ті 277 грн за світло, але банк повернув всю суму ПАТ «Обленерго». Тож споживачці потрібно вимагати гроші в глухівській філії.

Наступного дня Леся знову з’явилася на порозі РЕСу. Її ганяли зі споруди до споруди, по поверхах та кабінетах, запевняючи, що ніяких грошей у них немає, і що 277 грн досить знаходяться на рахунку банку. Жінка знову зв’язалася з Києвом, змусила співробітників центрального офісу перевірити інформацію. Відповідь була така ж: гроші повернуті ПАТ «Сумиобленерго».

Протягом трьох днів, у тому числі й вечорів, Леся намагалася з’ясувати, куди ж подівався її платіж? Квітанція про сплату є, а грошей на рахунку немає! І взагалі, як таке можливо при нашій сучасній компьютеризації? Відповіді на це запитання досі ніхто так і не надав: ані «Енера», ані «Сумиобленерго», ані банк.

У РЕСі глухівчанці порекомендували сплатити 277 гривень повторно, адже з травня буде нараховуватися пеня. Незалежно, з чиєї провини зникли ці гроші, але платити цю пеню доведеться саме їй, бо вона є споживачкою. Ось така історія з купою знаків запитань.

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: