Оливки, риба, торти: Як ув’язнені сумської колонії святкували Великдень

02.05.2019

Світлого Дня чекають всі православні, у тому числі й ті, хто перебуває в місцях позбавлення волі. Причому представники другої категорії — особливо, адже в це велике свято на їхніх столах з’являються смачні ароматні пасочки і фарбовані яйця.

Кореспондент побував з робочим візитом у Сумській виправній колонії №116 та з’ясував, що всі 396 ув’язнених отримали традиційні паски, випечені у власній пекарні установи, а також крашанки. Усе це мешканці зони у визначений час винесли освячувати. Обряд освячення провів отець Володимир, настоятель церкви при колонії.

Як розповів замполіт Ночевний, з особливим нетерпінням чекали Великдень особи з так званими слабкими соціальними зв’язками, тобто ті, до кого ніхто не приїжджає, адже з’являється можливість поласувати чимось смачненьким! Ночевний зазначає, що Владика Євлогій привіз засудженим святкові продуктові набори, в які увійшли чай, печиво, торти. А зі слів батька Володимира, освячувати паски виходили всі православні засуджені, однак серед них лише близько двох десятків — дійсно віруючих, які відвідують служби, і вони об’єднані в громаду, це як одна сім’я.

Так ось для цих людей, як висловився о. Володимир, отруєних життям, у середу, 1 травня, було влаштоване свято з нагоди третього дня Світлої Пасхи. Члени громади зібралися в храмі, посиділи за столом, на якому були торти, риба, оливки, бутерброди та інші ласощі, куплені самим батюшкою. Після трапези велися духовні бесіди на хвилюючі теми, читалося писання. Ці зустрічі з батюшкою для мешканців ІК №116 дуже важливі. Як зазначає священик, шлях до Бога — дуже складний процес, розрахований на довгий час. І те, що із загальної кількості (396 осіб) близько 20 прийшли до віри, це добре.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: