У Сумах патрульні на гарячому піймали двох браконьєрів

02.05.2019

Днями, під ранок, екіпаж патрульної поліції отримав повідомлення про спрацювання сигналізації в одному зі складів на вулиці Виноградній. Слідуючи за адресою, інспектори помітили двох невідомих, які йшли від водоймища та несли мішки. Громадяни, побачивши службове авто, різко змінили напрям руху, пришвидшились, та викинули мішки. На вимогу поліцейських зупинитися, чоловіки не відреагували, а навпаки почали втікати.

Громадяни підбігли до території одного з приватних будинків, де, імовірно, хотіли сховатися, але патрульні у лічені секунди затримали їх. Під час спілкування 37- та 63-річні чоловіки дуже нервували та не могли пояснити причину такої поведінки. Однак, згодом усе стало зрозуміло. Повернувшись на місце викинутих мішків, з’ясувалось, що у них громадяни переносили сітку, наповнену рибою. На березі знаходився гумовий човен зі знаряддями лову. У такий спосіб вони спіймали понад 170 одиниць нерестової риби. Сума збитків, завданих державі — становить майже 15 000 гривень.

На місце події інспектори викликали працівників державного агентства рибного господарства в Сумській області та слідчо-оперативну групу Сумського відділку поліції. Знаряддя лову та гумовий човен вилучені. Триває перевірка.

Нагадуємо, що з 1 квітня 2019 року в Сумській області розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у річках вона триватиме з 1 квітня по 20 травня, у водосховищах — з 1 квітня до 09 червня, у новостворених водних об’єктах, а також придаткових системах річок та інших водних об’єктах — з 1 квітня до 30 червня. Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: