На Сумщині почали перерахунок субсидій на літній сезон

02.05.2019

З 1 травня субсидіантам розпочали перерахунок субсидій на літній сезон. Таких в області 190 тисяч. Про це повідомила заступниця директора обласного департаменту соцзахисту населення Людмила Мусіяка:

«Ті громадяни, які отримували субсидію у готівковій або безготівковій формі протягом опалювального сезону, будуть отримувати за травень у разі призначення субсидій у грошовій формі. Обмеження буде для тих, хто під час отримання субсидії утворили заборгованість, таким громадянам субсидія у готівковій формі не буде призначатися, а буде надаватися у безготівковій формі. Під час призначення субсидії,  не враховуватиметься заборгованість, яка утворилась через неправомірні нарахування газопостачальною організацією коштів за приведення газу до нормальних умов зберігання».

За словами Людмили Мусіяки, для перерахунку до управління соцзахисту мають звернутися громадяни: які є орендарями житла, внутрішньо переміщенимі особи, громадяни, яким субсидія надавалася у зв`язку з відсутністю доходів або доход був менший ніж мінімальна заробітна плата та тим, у кого змінився склад сім`ї. Якщо вищесказані громадяни  до соцзахисту не звернуться — їхні справи розглянуті не будуть.

Нагадаємо за інформацією обласного департаменту соцзахисту населення, на Сумщині готівкою субсидії отримує 166 тисяч громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: