ПАТ «Сумиобленерго» судиться із КП «Міськводоканал»

02.05.2019

До Господарського суду Сумської області звернулось ПАТ «Сумиобленерго» з позовом до відповідача КП «Міськводоканал» Сумської міської ради про стягнення 1,3 млн.грн пені, втрат від інфляції 3% річних.

Підставою для нарахування Міськводоканалу штрафних санкцій стали несвоєчасні розрахунки комунального підприємства за спожиту електричну енергію.

Відповідач звернувся до суду із клопотанням про зменшення розміру нарахованої пені на 99% та вказав, що встановлені тарифи на комунальні послуги нижчі за розмір економічно обґрунтованим витрат на їх виробництво, а відшкодування різниці в тарифах державою не проведено.

Суд, врахувавши, що одним із чинників несвоєчасних розрахунків за електричну енергію є систематична несплата населенням за послуги з водопостачання та водовідведення, що негативно впливає на фінансовий стан КП «Міськводоканал», задовольнив клопотання відповідача частково, зменшив розмір стягнутої пені на 75% та стягнув на користь ПАТ «Сумиобленерго» 220 808, 25 грн пені, 394141 грн інфляційних збитків, 114699 грн 3% річних та судові витрати по справі.

ПАТ «Сумиобленерго» не погодилася з прийнятим судом рішенням та оскаржило його в апеляційному порядку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: