Конотопський депутат хоче повернути вилучені $380 тисяч

02.05.2019

Сьогодні, 2 травня, у Зарічному райсуді Сум відбувся розгляд скарги депутата Конотопської міської ради Олександра Кирія на бездіяльність слідчого стосовно неповернення майна, вилученого під час обшуку 16 квітня, який сам депутат вважає незаконним. Під час засідання було допитано свідків обшуку.

Головний бухгалтер ПП «Будстиль-ЛТД» Наталія Гаврилко зазначила, що того дня вона показувала слідчим, які саме приміщення будівлі, де проводився обшук, належать ПП «Будстиль-ЛТД». За її словами, хоча табличок та позначок на дверях кабінетів не було, вона особисто вказала де приміщення підприємства, а де кабінет депутата. Як заявила свідок, слідчі її слів до уваги не взяли.

Сам депутат під час засідання зазначив, що під час обшуку в його кабінеті знаходилися особисті речі, фотографії та паспорти дітей, тож, він вважає, що слідчі знали кому належить кабінет.

Крім цього, він надав суду розписки, які вказують, що вилучені кошти належать іншим особам. Зокрема, за ними 3 мільйони гривень належать дружині депутата як подарунок від сина.

На запитання слідчого чому ця сума, яка є дивідендами, не зазначена в декларації, син депутата Олександр Кирій, який є заступником сільського голови Бочечківської сільської ради, зазначив, що не знав як саме її декларувати. До того ж син депутата зазначив, що гроші давав своїй матері неодноразово і систематично, хоча договір про це підписав лише один раз.

Наступне судове засідання призначили на 14:30 7 травня.

Нагадаємо: 16 квітня Управління захисту економіки в Сумській області провело кілька обшуків у Конотопі, у тому числі – на підприємстві «Будстиль-ЛТД», яке розташоване в будівлі за адресою вулиця Свободи, 5 у Конотопі. Обшук проводився у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 Кримінального кодексу України). Тоді з сейфу в одному з кабінетів вилучили $380 тисяч.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: