У Конотопі зоозахисники влаштували акцію протесту проти цирку з тваринами

03.05.2019

2 травня під стінами Конотопської міської ради зоозахисники влаштували мирну акцію проти використання тварин у цирках. Причиною став приїзд київського цирку «Сфера» у Конотоп. Активісти стверджують, що попри заборону циркачі привезли з собою тварин.

Під час мітингу представниця громадської організації «Друзі тварин» Валерія Степаненко заявила, що на території цирку виявили собак. Це є порушенням, адже у листопаді 2018 року на сесії міської ради ухвалили рішення «Про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста Конотоп».

Перший заступник міського голови Тарас Омельченко наголосив, що цирк отримав дозвіл виступати у місті, але з умовами: не використовувати тварин і не привозити їх у місто. Він зазначив, що наступного разу з порушниками не будуть підписувати угоди.

«Тобто цей дозвіл чітко показав нашу відповідальність. Ми ухвалили рішення про заборону таких цирків і зараз це рішення відстоюємо у судовому порядку», — зазначив Тарас Омельченко.

«Усе місто обклеєне афішами, що до нас приїхав цирк з тваринами. Ми, як зоозахисники, не могли залишити це просто так. Тому завтра буде проведене всеукраїнська акція «Конотоп за цирк без тварин», — зазначила Валерія Степаненко.

Адміністратор цирку «Сфера» Дмитро Марамигін заявляв, що у гастрольному графіку — декілька міст, які заборонили цирки з тваринами. У кожному з них вони не використовують тварин. У Конотопі їх теж на арену виводити не будуть. Його слова цитувала прес-служба Конотопської міської ради.

Наявність тварин на афішах та флаєрах він пояснював тим, що поліграфічну продукцію замовляють великим тиражем. Друкувати ж окремо флаєри для декількох міст, де діє заборона, їм не вигідно. При продажі квитків, представники цирку пояснюють, яких номерів у виставі не буде.

Наступна акція запланована на 3 травня 17:00 у парку «Свободи». Її організовують місцева громадська організація «Друзі тварин» спільно з «UAnimals». Активісти обіцяють перевірити, чи дійсно під час вистав не використовуватимуть тварин.

https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: