Як у Сумах відзначатимуть День Перемоги

03.05.2019

Суми готуються відзначати День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом.

Як повідомила під час брифінгу начальник відділу культури Наталія Цибульська, ввечері у середу, 8 травня, біля пам’ятного знаку жертвам нацистських концтаборів по вул. Троїцькій (школа № 8) пройде акція «Перша хвилина миру». Того ж дня у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відкриється виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

9 травня буде більш насиченим на події. Традиційно День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочинається з покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, до могил загиблих в зоні АТО, Меморіалу померлих воїнів Війська Польського та братської могили «Мати-Батьківщина».

Як розповіла Наталія Цибульська, потому сумчани зберуться біля Меморіального комплексу «Вічна Слава», де відбудеться мітинг-реквієм «І подвигам не буде забуття», далі – покладання квітів до Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганській війні, та пам’ятного знаку на честь бійців, загиблих у зоні АТО по вул. Г. Кондратьєва.

Опісля низки урочистих заходів на всіх охочих чекатиме святковий концерт «Пам’ятаймо та перемагаємо» в обласній філармонії.

Протягом дня сумчанам та гостям міста представлять виставку бойової техніки і військової зброї. Її можна буде оглянути на Театральній площі.

Завершаться масові заходи святковим концертом за участю творчих колективів міста з програмою «В серцях і піснях – пам’ять про війну» теж на Театральній площі.

Протягом цих травневих днів у закладах міської централізованої бібліотечної системи та навчальних закладах відбудуться виставки літератури, тематичні заходи щодо історичних подій Другої світової війни та проходитимуть зустрічі з ветеранами війни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: