Олександр Стрельченко: Овочі, які завжди вирощувалися в Україні, стали делікатесом

03.05.2019

Цибуля – 40 грн, «стара» капуста – 30 грн, картопля – 20 грн. Ціни на головні вітчизняні овочі неприємно вражають – такої вартості на ці овочі Україна не бачила з часів отримання незалежності.

За останні п’ять років, як визначає статистика, соціальний продуктовий кошик подорожчав майже втричі! Але якщо люди працездатного віку можуть констатувати, що їх купівельна спроможність фактично не змінилася, бо середня зарплата також виросла майже втричі, то пенсіонери та люди з інвалідністю значно погіршили свій рівень життя.

«З одного боку людей знищує в Україні війна, з іншого – внутрішня політика уряду, який обмежує можливість для нормального харчування. А це, у поєднанні з постійно зростаючими цінами на ліки, не залишає громадянам шансів на здорове і тривале життя», — зазначає голова обласної організації ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, депутат обласної ради Олександр Стрельченко.

Політик упевнений, що черговий стрибок цін на українські овочі, які коштують більш як кілограм екзотичних бананів, стався через відміну нинішнім урядом державного регулювання цін на товари першої необхідності. «Цим рішенням нинішня влада нанесла черговий удар по якості життя людей, більшість з яких і так вимушені виживати на мінімальні пенсії і зарплати. Люди не можуть зрозуміти недолугу політику уряду: чому овочі, які завжди вирощувалися в Україні, стали делікатесом», — говорить Олександр Стрельченко.

І наголошує, що одним із головних завдань, яке ставить собі політична сила, яку він представляє, – повернути державне регулювання цін на головні продукти харчування та ліки, аби люди почувалися більш захищеними в своїй країні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: