Петицію щодо заборони продажу штучних квітів у Сумах мають розглянути до 6 травня

04.05.2019

Ромашки, троянди, орхідеї та лілії – такі штучні квіти продають на ринках міста Суми. Починають з’являтись ятки близько за місяць до поминальних днів, які сумчани відзначатимуть цими вихідними.

Продавець Анастасія Дяченко розповіла: «Якщо порівнювати з минулим роком, то купують менше. Напевне, щоб екології це не шкодило. Ближче до свята торгівля є, а так впродовж місяця не дуже».

«Штучні квіти виготовляються із відходів нафтової промисловості й вся справа, втім, ці відходи різного хімічного складу, тобто утилізувати їх практично не можливо, на сучасному рівні. У нас два варіанти з квітами цими, або їх закопувати, якщо закопувати, то звичайно на це піде понад 100 років, щоб вони там розклалися частково і так далі, або спалювати. Спалювати це край небезпечно, для навколишнього середовища, для довкілля. Оскільки при спалюванні виділяється велика кількість канцерогенів. І будемо так казати, лікарі попереджують особливо онкологи, що канцерогенні речовини, вони стимулюють розвиток злоякісних пухлин», — коментує доцент кафедри прикладної екології СумДУ Сергій Шевченко.

Альтернативою штучним є живі та засушені квіти. У Сумах минулого місяця зареєстрували петицію проти штучних букетів. Збирати підписи про заборону продажу штучних квітів у Єдиній системі місцевих петицій розпочали 18 квітня цього року. За цей час зібрано 327 підписів із 250 потрібних. Відповідь по ній мають оприлюднити не пізніше 6 травня 2019 року. Автором петиції є Олександр Скиданенко.

«В усьому цивілізованому світі ведеться компанія боротьби з «пластиковою чумою» вже давно всім відомо про те що, штучні квіти несуть велику небезпеку для навколишнього середовища та здоров’я людей. Прошу ввести заборону на продаж штучних квітів тим самим зменшити вплив людини на навколишнє середовище та покращити екологічну ситуацію в нашому місті», — ідеться у петиції.

За словами начальника відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживача Сумської міськради Олега Дубицького,  петиція буде розглянута у зазначений термін.

https://sm.suspilne.media/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: