У Сумах продавали незаконне перукарське обладнання

06.05.2019

Спеціалістами відділу державного ринкового нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області при здійсненні державного ринкового нагляду, у жовтні 2018 року проведено планову перевірку характеристик електричного та електронного обладнання у ФОП Нікітенко Д.О.

У ході перевірки були встановлені порушення вимог законодавства України про державний ринковий нагляд, а саме: виявлено, що щипці для волосся, щипці для вирівнювання волосся та тостер реалізовувались за відсутності знака відповідності та без належного маркування, що є порушенням Постанови Кабінету Міністрів України № 1067 від 16.12.2015 р. «Про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» та Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Зазначені порушення також можуть свідчити про реалізацію фальсифікованої продукції.

За введення вищевказаної продукції в обіг, першим заступником начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області були винесені рішення про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій в сумі 25,5 тис. грн.

Суб’єкт господарювання не погодився з проведеною перевіркою та звернувся до Сумського окружного адміністративного суду щодо визнання дій спеціалістів відділу державного ринкового та метрологічного нагляду незаконними. В обґрунтування своїх позовних вимог ФОП Нікітенко Д.О. посилався на те, що направлення було вручено неповноважній особі та перевірка була проведена за його відсутності, вважаючи дії спеціалістів перевищенням їх службових повноважень.

У ході численних судових засідань, начальником відділу правового забезпечення було доведено, що перевірка проведена відповідно до вимог діючого законодавства, а дії спеціалістів Головного управління вчинялися в межах наданих повноважень, в зв’язку з чим рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 22.04.2019 року в задоволенні позовних вимог було відмовлено.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області попереджає суб’єктів господарювання, що відповідно до ст. 44 Закону України “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції” за введення продукції в обіг, яка не відповідає встановленим вимогам передбачені штрафні санкції від тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: