Прийняті мерією Правила тиші у Сумах не діють

06.05.2019

Про це йдеться в електронній петиції Вікторії Воробйової.

«Влітку 2018 року сумчани за декілька днів зібрали підписи у підтримку петицій проти порушення законодавства України щодо захисту населення від шуму і за прийняття Правил додержання тиші в місті Суми, які ви підтримали:

https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1163

https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1248

Тепер у місті Суми є «Правила додержання тиші».

АЛЕ ЩО МИ БАЧИМО ЗАРАЗ?

1) Ті ж самі порушники – літній майданчик Псільське пиво «Тандирний двір», гриль-парк «Поляна», парк відпочинку Strixa біля пішохідного мосту через р. Псел на 9-му мікрорайоні, які щодня після 17-18 години активізуються и грають музику, яку чутно у наших домівках навіть із закритими вікнами. Список недобросовісних підприємців-власників літніх кафе не обмежується цими трьома.

2) Ті ж самі порушення – використання музичної апаратури та/або живий спів біля житлових будинків; музика після 22-ї години.

3) Ті ж самі скарги – вони заважають відпочивати і просто жити спокійно. Музику чутно навіть із закритими вікнами.

У жодній європейській країні немає такої зневаги до людей. Чому ми повинні чути те, що ми не хочемо? Це селітебна зона, а не міський парк відпочинку. Чи це не байдуже ставлення до мешканців міста та до рішень Сумської міської ради, які були правильно прийняті на підставі скарг мешканців міста? Чи взагалі буде адекватна здорова людина чинити паскудство, якщо їй кажуть, що вона заважає і робить погано, тим паче що вона прямо порушує вимоги законодавства України?

ЩО САМЕ ПОРУШУЮТЬ? ДЕТАЛЬНО.

1) Правила додержання тиші в місті Суми (затверджені 29 серпня 2018 року № 3797-МР), п.3.2 підпункт 5 (забороняється ВПРОДОВЖ ДОБИ робота музичних ансамблів та використання музичної апаратури на відкритих літніх майданчиках закладів ресторанного господарства, розташованих біля житлових будинків).

Треба підкреслити, що прописана повна заборона грати музику на цих відкритих майданчиках біля житлових будинків, при цьому не потрібні ніякі заміри рівня шуму. Заміри передбачені іншими пунктами Правил.

2) Статут міста Суми, ст. 45, п.4-а (Громадянам та суб`єктам господарювання забороняється гучний спів, викрики, включення на більший ніж нормативний рівень потужності радіоприймачів, телевізорів, іншого звуковідтворюючого обладнання, створювання шуму при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів та піротехнічних виробів та інших гучномовних установок, створювання іншого шуму на вулицях, у будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях, у зонах відпочинку та інших захищених об’єктах у нічний час з 22.00 годин до 8.00 годин).

ВИМАГАЄМО!

1) По-перше, з метою усунення шкідливого впливу шуму на здоров’я людей зобов‘язати порушників не використовувати музичну апаратуру та живий спів.

2) Застосувати заходи правового характеру щодо порушників (літній майданчик Псільське пиво «Тандирний двір», гриль-парк «Поляна», парк відпочинку Strixa біля пішохідного мосту через р. Псел на 9-му мікрорайоні), передбачені ч. 2 ст. 182 КУпАП:

Цитуємо статтю кодекса:

Стаття 182. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях:

а) Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях тягне за собою попередження або накладення штрафу на суб’єктів господарської діяльності від п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

б) Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на суб’єктів господарської діяльності від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

Зважаючи на неоднократні порушення впродовж тривалого часу, вважаємо за необхідне стягненні штрафів із порушників.

3) По-третє, попередити про недопущення повторного порушення вище зазначених статей нормативно-правових актів. Повторне порушення ст. 182 КУпАП тягне за собою окрім штрафу ще й КОНФІСКАЦІЮ звукової апаратури. Її можна буде передати, наприклад, у дитячі будинки чи у власність міста. На свята вона може знадобитись там, де потрібно влаштувати якусь виставу тощо.

4) По-четверте, за дво- чи більшкратне порушення закону відкликати дозволи на розміщення цих об‘єктів для здійснення підприємницької діяльності на території м. Суми. Прибрати їх геть з території, створив зони відпочинку «здорової людини»: спортивні майданчики для дорослих та дітей, алеї, пляжі.

Олександре Миколайовичу, будь ласка, доведіть справу до кінця. Не дайте нахабним підприємцям чхати на закон, на Ваші рішення та на жителів міста Суми, заробляючи гроші на їх здоров‘ї. Це ненормальне ставлення до людей і пряме порушення законодавства України, що є неприпустимим у цивілізованому світі», — пише сумчанка.

Дата початку збору підписів: 6 травня 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 45 днів. Станом на 6 травня петицію підписали 6 осіб з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: