Сумські школи отримають від ЄС понад €1 млн

06.05.2019

Для реалізації проекту Європейського Союзу «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» було обрано три сумські школи: №7, №9 та № 20.

На термомодернізацію цих закладів освіти Європейський Союз надає грант понад 1 млн євро. Окрім цього, проект співфінансується з бюджету міста Суми. Загальна вартість проекту складає 1 млн 635 тисяч євро.

Для впровадження інформаційної кампанії проекту, у кожній з трьох шкіл створені промобригади, які в цікавій та ігровій формі поширюють інформацію про основні правила енергозбереження та енергоефективності не лише серед своїх однолітків, а й серед громадськості міста. Учні шкіл №7, №9 та № 20 беруть участь у різноманітних еко-конкурсах, що проводить команда проекту. Так, наприклад, під час акції зі збору макулатури до Всесвітнього дня вторинної переробки школярі зібрали майже три тонни паперу.

Надзвичайну креативність та практичність діти продемонстрували під час конкурсів на кращий екомалюнок на тему «Збережи енергію сьогодні – отримай більше завтра» та на кращу поробку зі вживаного матеріалу. За найбільш оригінальні роботи учні-переможці отримали екорюкзаки, блокноти, ручки та флеш-накопичувачі.

Діти з задоволенням долучаються до різноманітних екологічних акцій, свят, подій, флешмобів тощо. На підтримку акції «Година Землі» учні шкіл-учасниць проекту підготували постери «Мої обіцянки Землі», а також зняли короткі відеоролики із закликом вимкнути світло 30 березня на одну годину, і таким чином долучитися до всесвітнього заходу.

Не стоять осторонь проблем навколишнього середовища й учителі. Так, для більшої поінформованості та зацікавленості учнів, вчителі фізики та німецької мови Сумської школи №7 підготували та провели інтегрований урок про енергозбереження. Школярі одночасно спілкувалися та виконували завдання з фізики двома мовами, продемонструвавши високий рівень підготовки та навчальних досягнень.

Проект «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми» триватиме до 2020 року.

osvita.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: