Затримали нападника, який вимагав гроші у власника сумської мережі магазинів «Веселка»

08.05.2019

Як вже повідомлялось раніше, 24 грудня 2018 року двоє невідомих на вулиці Богуна в Сумах насильно посадили власника мережі сумських магазинів у сріблясту «Тойоту Камрі», одягнули кайданки та вивезли у ліс. Зловмисники, погрожуючи вбивством, вимагали у бізнесмена повернути 20 тис доларів США, які він їм нібито заборгував, а також щомісячно сплачувати «данину» в розмірі 50 тис грн. Під час «спілкування» в нього відібрали мобільний телефон і гаманець, після чого чоловіка привезли в місто та викинули з авто.

Про вказаний факт очевидці повідомили правоохоронні органи. На пошуки нападників були зорієнтовані всі підрозділи поліції. За результатом проведених оперативно-розшукових заходів на даний час вдалось встановити особи зловмисників, а одного із них затримати.

Так, у середу, 8 травня 2019 року, за процесуального керівництва прокуратури Сумської області слідчі слідчого управління ГУ НП в Сумській області та спецпідрозділ «КОРД» затримали 40-річного жителя м. Київ. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України. Прокуратура та поліція вже звернулись з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває, встановлюється місцезнаходження спільника затриманого. Підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: