Сумські безробітні можуть отримати 19 тис. на навчання

08.05.2019

У цьому році продовжується програма служби зайнятості щодо підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів для людей від 45 років, які мають 15 років страхового стажу. Про це повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

«З метою розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності деяких категорій громадян, сприяння їх працевлаштуванню, обласна служба зайнятості проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями, навчальними закладами та населенням із перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності за рахунок ваучера.

Програма діє з 2013 року в межах коштів, виділених на її підтримку Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. За цей час ваучерами скористалися більше 1150 жителів Сумщини, яким за 45. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня цього року — 19 210 грн.).

Ваучер видається один раз. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, людина або роботодавець може оплатити різницю. Останнім часом видано понад 50 ваучерів для навчання за професіями кухар, електрогазозварник, швачка, столяр», — повідомив Володимир Підлісний.

Право на отримання ваучера є у людей старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років; осіб, звільнених з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ і т.д., при наявності вислуги не менше 10 років; осіб, звільнених з військової служби після участі в АТО; внутрішньо переміщених осіб працездатного віку при відсутності роботи. Для отримання ваучера необхідно звернутися в будь-яку філію або центр зайнятості Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: