Місце, якого немає на картах. Конотопці влаштовують велоекспедицію до старовинного поселення

08.05.2019

11 травня група ентузіастів на велосипедах вирушить до одного із найстаровинніших місць Конотопщини — городища Кросно. До подорожі може долучитися кожен бажаючий.

«Городище Кросно — одне з небагатьох старовинних поселень наших пращурів, яке у своїх геометричних кордонах фактично повністю збереглося до наших днів. Це фантастичне, величне й епічне місце сили», — йдеться в описі події у Фейсбуці.

Як розповів ініціатор заходу Ігор Левченко, він вже був там кілька разів, але хотів поїхати разом з фахівцями — географом або біологом. Хоче не просто помилуватись природою, а провести час з користю, дізнатись більше про місцевість.

За його словами, городище добре збереглося — видно в’їзні та виїзні ворота, оборонний вал та внутрішнє облаштування.

«Перша мета подорожі — естетична. Показати людям, які є на Конотопщині круті місця і про них майже ніхто не знає. А друга — науково-практична. Дослідити рослинний і тваринний світ, який є в районі цього городища», — розповідає організатор.

До експедиції приєднається фахівець-ботанік Сергій Панченко.

«У нього є біологічний гурток, де займаються діти. Вони також поїдуть. Таке собі практичне заняття. Панченко — дуже крутий фахівець, розкаже багато цікавого», — зазначив Левченко.

https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: