Підозрюваний у хабарництві начальник Сумського райвідділу поліції оскаржує наказ про своє звільнення

08.05.2019

Начальник Сумського райвідділу поліції Андрій Сердюк звернувся до суду з заявою про визнання протиправним та скасування наказу. Сьогодні, 8 травня, У Сумському окружному адмінсуді відбулося засідання у цій справі.

Наказ про застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення Андрія Сердюка із служби в поліції було видано 15 березня після службового розслідування. Його було призначено після проведених 4 березня обшуків.

За словами представника позивача Сергія Хурсенка, службове розслідування було проведено з порушеннями законодавства. Зокрема, за його словами, Андрія Сердюка про його проведення ніхто не повідомляв. Через це він був позбавлений можливості себе захищати. Крім того, сам позивач та його представник вважають доводи, наведені у висновку, безпідставними. Зокрема, оголошена 4 березня Андрію Сердюку підозра, за словами Хурсенка, ще не є підставою для звільнення.

Сам Андрій Сердюк вважає проведену перевірку поверхневою та однобічною. Так, у висновку вказано таке порушення як надання неправомірної пропозиції підлеглим щодо збору коштів. За словами позивача, про збір грошей у сумах 100, 150 та тисяча гривень на різні потреби від підлеглих йому відомо не було. Також Сердюк не погодився із відмовою від надання свідчень. За його словами, про проведення розслідування не знав, із результатами його не ознайомлювали. Сам висновок вручили на вулиці, коли він гуляв з дитиною. До того ж, як він стверджує, 8 березня, після внесення застави, повернувся у Суми. Службове розслідування було завершено 15 березня. За цей час ніяких пояснень від нього не відбирали. Крім того, зазначає, що коли був в ізоляторі тимчасового тримання, йому давався для заповнення бланк, хоча за яким фактом відбиралися пояснення, ніхто не проінформував.

За словами представника відповідача, ГУНП в Сумській області, начальнику ізолятора було доручено провести опитування, самого Сердюка про це повідомляли листом, хоча доказів, що він з ним ознайомився, немає. Щодо відібраних пояснень, представник вважає, що Сердюк знав, для чого вони беруться, та сам розумів, що проводиться службове розслідування. Також відповідач погодився, що комісією для пояснень Сердюк не викликався, бо ж вистачило відібраних у ізоляторі. Тож представник відповідача вважає, що підстав для скасування наказу немає.

Суд оголосив перерву та призначив наступне засідання на 28 травня.

Нагадаємо: Андрія Сердюка затримали 4 березня. Працівниками Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ у 2018 році було встановлено причетність до протиправної діяльності посадовців обласної поліції. Начальник районного відділу поліції та начальник сектора реагування патрульної поліції ГУНП вдавалися до вимагання та отримання хабарів з осіб за непритягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності. 6 березня Печерський райсуд Києва відпустив Андрія Сердюка під заставу у 153 тисячі гривень.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: