Опозиціонери Сумщини поклали квіти до пам’ятника тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба та відвідали ветеранів

08.05.2019

Депутати Сумської обласної ради (ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ) Володимир Пилипейко, Микола Войтенко і адвокат та правозахисник Дмитро Єфіменко напередодні Дня Перемоги відвідали ветеранів Шостки та малу Батьківщину земляка – тричі Героя Радянського Союзу, льотчика-аса – Івана Кожедуба.

Ветерани, яких залишилося зовсім мало, щиро дякували опозиціонерам, розповідали свої життєві історії та жалілися на складне життя, бо, говорять, у нинішньої влади свої герої. Вона забула про ветеранів, постійно принижувала і оббирала тих, хто на фронтах Великої Вітчизняної захищав наше право на майбутнє.

«Ветерани дуже засмучені спробами влади перекреслити історію Перемоги у Великій Вітчизняній війні, говорить Володимир Пилипейко. — Це їх ображає найбільше. Бо це їх пам’ять, їхнє життя. Саме вони перемогли нацизм і принесли мир на нашу землю».

Депутати вітали ветеранів квітами, солодощами та добрими словами.

У селі Ображіївка опозиціонери поклали квіти до пам’ятника Івану Кожедубу.

«Ми завжди прибираємо пам’ятники та могили загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, — зазначив Микола Войтенко. – Нам допомагають місцеві жителі, які згодні з тим, що історію не можна в жодному разі переписувати, бо це – подвиг наших батьків та прадідів. Розповідаючи справжні факти молодшому поколінню, ми відновлюємо історичну справедливість. Адже народ, який не знає свою історію, приречений на знищення».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: