Школярі Старого Села провели флешмоб, присвячений миру і Дню Перемоги

09.05.2019

У місцевій школі у Старому Селі відбувся флешмоб, присвячений Дню Перемоги під девізом «Пам’ятаємо, шануємо». Захід пройшов за ініціативи Національної платформи «Жінки за мир», дитячого і учительського колективів закладу.

«Головною метою існування кожної держави є, насамперед, турбота про мир, — наголосила співголова Національної платформи «Жінки за мир», представниця ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Тамара Іщенко. — На кожному жителі Землі лежить святий обов’язок — берегти мир. Тож і ми з учнями вирішили долучитися до цієї ідеї, створили власноруч паперових білих голубів, які символізують прагнення миру».

«Нашим боргом перед полеглими і живими учасниками героїчних та величних подій війни є вшанування їх подвигу, збереження пам’яті, глибока вдячність і прагнення бути гідними переможців», — наголосила  заступник директора, учитель історії, онука ветерана війни, славного солдата, бойовий шлях якого проліг до Берліну, Людмила Кошман.

Її дід був розвідником, нагороджений орденом «Червоної Зірки», двома орденами Слави, орденом Великої Вітчизняної війни, медаллю «За відвагу», та іншими. Його фотографія розташована першою на Алеї Слави у Старому Селі.

Учням флешмоб сподобався. Діти, які вже, на жаль, не з чуток знають, що таке війна, бо в декого батьки були на Сході країни, більш за все прагнуть миру і щоб їхні рідні були вдома.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: