Лікар із Сумщини робив щеплення невідомими вакцинами

10.05.2019

Нещодавно персонал центру ПМСД у Ромнах провів експертну оцінку всіх лабораторних карток мешканців міста. За словами керівника ЦПМСД Світлани Швайки, були виявлені порушення в проведенні одним із сімейних лікарів вакцинації групі осіб. 

Керівник видала наказ про тимчасову заборону робити щеплення пацієнтам лікареві, який порушив норми та медичним сестрам, які з ним працювали, до з’ясування обставин.

Як пояснила Світлана Швайка, вакцини, що закуповуються громадянами в аптечних закладах, повинні бути дотримані холодового ланцюга й мати сертифікат із мокрою печаткою. «Відповідно до холодового ланцюга, три години з міста Києва не можна доставляти вакцину, — заявила керівник. – Якщо вірити товарному чекові, вакцину було придбано о 9:00 годині в м. Києві, а о 9:50 її вже ввели. Тим більше, товарний чек був підроблений, тобто зроблена ксерокопія. Ми робили запити в аптечну мережу міста Києва та з’ясували, що вакцина була отримана не в цій аптеці. Тому відтепер усі вакцини, придбані за межами нашого закладу, вводяться з дозволу адміністрації, бо ми повинні бачити цей фіскальний чек та сертифікат». 

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: