Смерть від «Тархуна»: Сумчан налякав новий фейк у соцмережах

10.05.2019

Минулого тижня в сумських групах різних соцмереж активно поширювалася інформація про смерть хлопчика в реанімації. Йшлося про те, що дитина померла після того, як випила солодкий напій.

«Вчера в реанимации нашей инфекционки умер мальчик. На выходных он выпил «Тархун» в стекле, 24 грн. за 300 граммов. Говорите с детьми, объясняйте. Там сейчас лежит дочь моего кума, которая пила ситро в стекле, девочка под капельницами с пятницы. Как сказала врач, там половина отделения с теми же результатами после энергетиков».

Далі в тексті повідомлення, нібито зі слів дитячого інфекціоніста, йдеться про перелік продуктів, які поклали на лікарняне ліжко дітей. При цьому — ні назви медичного закладу, ні даних про медиків у тексті не було, що вже викликало підозру. Проте сумські матусі активно поширювали це повідомлення у шкільних групах в соцмережах і месенджерах.

З’ясувалося, що це — дійсно фейк, поширюється він в Україні по всіх обласних центрах із лютого 2019 року і тільки в квітні докотився до Сум. Міські та обласні адміністрації в Харкові та інших містах навіть робили офіційні заяви, щоб громадяни не піддавалися паніці та не вірили непідтвердженій інформації.

Нагадаємо, що в березні поточного року в Сумах був уже аналогічний випадок, коли сумчани самі поширювали чутки про невідомих, які нібито безкоштовно роздають дітям напої та жуйки з вмістом наркотичних засобів.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: